Smacznego! W środę, tuż przed długim weendem w szkole zapanowała… smaczna atomosfera :). Wszystko to dzięku europejskiemu śniadaniu…
Każda klasa samodzielnie wykonała i skonsumowała śniadanie zgodne z zasadami kuchni poszczególnych krajów Europy. Na szczególne wyróżnienie zasłużyła klasa 5 SP, której węgierskie kiełbaski, samodzielnie wykonane bułeczki sajtos pogacsa oraz ciasto langosz zasłużyły na najwyższe laury. Również ciekawie zaprezentowała się klasa 2 SP we włoskiej odsłonie śniadania, którego największą atrakcją było oczywiście cappuccino (z kawy zbożowej, ale przecież liczy się kawa), sałatka caprese i tosty z czekoladą. Również w klasie 1 G pachniało świeżym, gorącym pieczywem – niemieckie tosty znikały bardzo szybko z każdym rodzajem dodatków.
Klasa 2 G zaprezentowała północną odsłonę Europy – szwedzkie kanapki z łososiem i jogurt z owocami cieszyły się niesłabnącym powodzeniem. Francuskie śniadanie klasy 3 G zaspokoiło gusta nawet największych łasuchów – od croissantów z dżemem, nutellą i miodem po ciasteczka z wizerunkiem wieży Eiffla – wszystkiego można było spróbować. Klasa 6 SP przygotowała swoje śniadanie w klimacie gorącej Hiszpanii, a brytyjski podwieczorek klasy 3 SP był dla wszystkich uczniów nie lada niespodzianką.
Więcej zdjęć na naszym Facebooku.