KLAUZULA INFORMACYJNA
do przetwarzania danych osobowych
Na podstawie art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane dalej RODO, informuję Pana/Panią, że:
Administratorem Pana/i Danych jest: |
Społeczna Szkoła Podstawowa Społecznego Towarzystwa Oświatowego w Bytomiu z siedzibą: ul. Skrajna 14A, 41-907 Bytom |
Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych, z którym można skontaktować się: |
Lucyna Krystek iod.zossbytom@grupaformat.pl |
Pana/Pani dane będą przetwarzane w celu: | zapewnienia bezpieczeństwa mienia oraz osób przebywających na terenie Społecznej Szkoły Podstawowej Społecznego Towarzystwa Oświatowego w Bytomiu |
Podstawą do przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest: | art. 6 ust. 1 lit. e Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO). |
Informacja o przekazywaniu danych do innych podmiotów: | Pana/Pani dane nie są przekazywane innym podmiotom niewymienionym w przepisach prawa. Pana/Pani dane nie są przekazywane do organizacji międzynarodowych oraz państw trzecich. |
Okres przechowywania danych: | Pani/Pana dane będą przechowywane przez 14 dni. |
Ma Pana/Pani prawo do: |
1. dostępu do swoich danych oraz możliwość ich sprostowania, 2. ograniczenia przetwarzania swoich danych, 3. wniesienia skargi do organu nadzorczego. |
Podane przez Panią/Pana dane są: | Pobrane dobrowolnie. Konsekwencją odmowy udostępnienia tych danych jest brak uprawnienia do przebywania na terenie Społecznej Szkoły Podstawowej Społecznego Towarzystwa Oświatowego w Bytomiu. |
Pana/Pani dane: | nie podlegają zautomatyzowanemu systemowi podejmowania decyzji ani profilowaniu. |